Inhoud
Als je net een nieuw account geregistreerd hebt op je favoriete Mastodon server, dan oogt je profiel nog vrij kaal. Tijd dus om je profiel te stijlen, door bijvoorbeeld een foto van jezelf toe te voegen en een achtergrond afbeelding te selecteren. Ook kun je diverse andere instellingen van je profiel aanpassen.
Je kunt op verschillende manieren bij je instellingen van je profiel komen:
Profiel uiterlijk
Je kunt het uiterlijk van je profiel aanpassen door de volgende velden te voorzien van informatie:
Weergave naam = De naam die bij je profiel wordt weergeven
Bio = een korte omschrijving over jezelf of waarvoor je het Mastodon account wilt gebruiken
Omslagfoto = de achtergrond foto bij je profiel
Profielfoto = een foto van jezelf of ander plaatje die je wilt gebruiken
Indien je wijzigingen hebt opgeslagen, dan ziet het geheel er zo uit:
Om je profiel nog interessanter te maken voor een bezoeker, kun je maximaal 4 extra regels met tekst toevoegen. Je kunt zo bijvoorbeeld je persoonlijke website of hobby’s vermelden. Laten we voor nu alleen even een website toevoegen.
Terug bij je profiel instellingen (onder “Uiterlijk”) vul je in het eerst vak bijvoorbeeld “Website” in, en in het tweede vak de URL/link naar jouw website:
Sla je wijziging op, en bezoek dan nogmaals je profiel. Deze ziet er nu zo uit:
Website verifiëren
Bij Mastodon is het niet mogelijk om je account officieel te laten verifiëren zodat je, net als bij Twitter, een blauw “vinkje”
bij je profielnaam te zien krijgt. De reden waarom dit niet kan is dat er een centrale autoriteit nodig is om het verificatie proces te beheren. Mastodon profielen waarbij je wel zo’n vinkje ziet, zijn niet geverifieerd. Dit zijn emoji‘s die verkrijgbaar zijn, en door veel servers gratis worden aangeboden.
Mastodon heeft het wel mogelijk gemaakt om je website te valideren. Gevalideerde websites worden in het groen op je profiel weergeven zodat jouw bezoekers kunnen zien dat jij de eigenaar bent van de website:
Je moet hiervoor een stukje HTML code op je website plaatsen tussen de <header> tags:
Veel websites zijn gemaakt in WordPress (ook deze). Er zijn diverse plug-ins beschikbaar die het mogelijk maken om dit verificaties proces makkelijker te laten verlopen.